در جاوا اسکریپت یک hash صرفاً یک شیء محسوب میشود. میتوان یک هش خالی با ساختار زیر استفاده کرد:
var dictionary = {};
همچنین میتوان این هش را با ساختار زیر اضافه کرد:...
در جاوا اسکریپت یک hash صرفاً یک شیء محسوب میشود. میتوان یک هش خالی با ساختار زیر استفاده کرد:
var dictionary = {};
همچنین میتوان این هش را با ساختار زیر اضافه کرد:...
تکنیک مهم دیگری که در حل الگوریتمها به کارمی آید دانستن چگونگی دستکاری دادهها در یک آرایه است. دستکم سه متد داخلی در جاوا اسکریپت هستند که برای اضافه یا حذف عناصر به یک آرایه مورد استفاده قرار میگیرند:...
حلقههای for تو در تو یا در واقع حلقههای for درون حلقههای for دیگر چندان کارآمد نیستند. با این وجود روشی آسان برای چرخیدن روی دادهها و اجرای اقدامات مختلف ارائه میکنند. شاید مشهورترین نمونه از حلقههای for تو در تو که به صورت عملی استفاده میشود، الگوریتم مرتبسازی حبابی باشد:...
XOD (+) یک برنامهنویس اوپنسورس مبتنی بر node برای بوردهای Arduino محسوب میشود. هر بلوک نماینده دستگاهها و سنسورهایی است و میتوانید بین آنها با کشیدن خطوطی لینک برقرار سازید. این کتابخانه به همراه گرههای (Node) زیادی برای کاربرهای مختلف ارائه شده است و مجموعهای از گرهها را میتوان در یک گره جدید جمع کرد تا کل نقشه تمیز شده و خوانایی آن افزایش یابد.
متأسفانه نسخه مرورگر XOD از امکان آپلود مستقیم بیبهره است. با این وجود یک حالت شبیهسازیشده وجود دارد که با استفاده از آن میتوان برنامه را بدون نیاز به اتصال بورد تست کرد.
شاید جای شگفتی نباشد که بهترین مکان برنامهنویسی آنلاین برای بوردهای Arduino همان ادیتور وب (+) است که خود Arduino ساخته است. با این که این ادیتور هنوز به بلوغ نرسیده است؛ اما تا حدود زیادی شبیه به IDE-های آفلاین است. همراه با ویرایشگر کد، ابزار مدیریت کتابخانه و ابزار مونیتور سریال نیز در مرورگر ارائه شدهاند.
این IDE در حال حاضر، تنها از بوردهای Arduino رسمی و برخی موارد دیگر پشتیبانی میکند؛ اما در آینده از بوردهای بیشتری پشتیبانی خواهد کرد. یک نقطه ضعف برای این IDE آن است که باید یک برنامه کوچک را دانلود کنید تا به پورتهای USB دسترسی پیدا کرده و کد را آپلود کنید.
والدین و کودکان در پلتفرم مبتنی بر بلوک Tynker (+) همراه با هم به یادگیری میپردازند. چندین دوره رایگان یادگیری وجود دارد که میتوانید امتحان کنید؛ اما برای استفاده از همه امکانات این سرویس باید ماهانه 7.5 دلار پرداخت کنید. Tynker کتابخانه جامعی از کد برای بازی، سختافزار و همچنین ایجاد تغییرات در بازی Minecraft برای کودکانی از سن هفت به بالا دارد.
آغاز کدنویسی برای کودکان دشوار است. Small Basic (+) شامل یک ویرایشگر کد مناسب کودکان است که در مورد خطاها در ساختار کد با اغماض برخورد میکند. این زبان خوانایی زیادی دارد؛ اما در عین حال برای کدنویسی واقعی نیز به خوبی پاسخگو است.
کتابخانه موجود در این زبان مواردی از قبلی ترسیم، ورود متن، صدا و حتی برخی موارد ساده شبکهبندی را شامل میشود.
اگر میخواهید چیزهایی با ظاهر زیبا برای وب بسازید، Codepen.io (+) بهترین مکان برای شما محسوب میشود. Codepen.io یک جامعه عظیم از همه سطوح مهارتی است که به طور مداوم آن چه در مرورگر قابل اجرا است را به سطوح بالاتر میراند.
خبرنامه هفتگی Spark مجموعهای از بهترین pen-های هفته را همراه با پادکست رادیوی Codepen ارائه میکند. همراه با این جامعه، Codepen ویژگیهای جالب زیاد دیگری نیز برای کدنویسها و توسعهدهندگان وب عرضه میکند.
Ruby جایگاه خاصی در میان اغلب کدنویسها دارد. خواندن آن آسان است، نوشتن آن مسنجم است و ستون فقرات پلتفرم همیشه محبوب Ruby on Rails محسوب میشود. یک IDE آنلاین برای Ruby باید مناسب، ساده و از نظر زیباییشناختی خوشایند باشد. Repl.it (+) محیطهایی برای Ruby و همچنین Ruby on Rails ارائه میکند و مکان مناسبی برای ارتقای مهارتهای شما به حساب میآید.
با این که مفهوم IDE گیتهاب در نگاه نخست ممکن است عجیب به نظر برسد؛ اما در عمل کارایی بسیار زیادی دارد. Gitpod (+) به منظور ایجاد امکان ویرایش فایلهای روی گیتهاب در مرورگر ارائه شده است. یک افزونه مرورگر دکمهای را به صفحه گیتهاب اضافه میکند که وقتی کلیک شود فضای کاری جدیدی برای پروژه جاری باز میشود.
در این مرحله ویرایش کردن در یک IDE مبتنی بر VS Code صورت میگیرد. امکان مقایسه کد به صورت کنار هم همراه با امکان درج کامنت و همکاری درون تیمی نیز تدارک دیده شده است. Gitpod یک ایده منحصر به فرد است و در حال حاضر نسخه بتای رایگان آن برای ریپازیتوریهای عمومی و خصوصی عرضه شده است.
اگر میخواهید به صورت آنلاین در زبان جاوا اسکریپت کدنویسی کنید، بهترین گزینه JSFiddle (+) است. JSFiddle با بهرهگیری از پروژههای آماده به شما کمک میکند که ایدههای وب اپلیکیشن خود را هر چه سریعتر عملی سازید.
JSFiddle کاملاً رایگان است و از سوی غولهایی مانند گوگل و فیسبوک همراه با هزاران توسعهدهنده مورد استفاده قرار میگیرد.
کتابخانه p5.js (+) مبتنی بر جاوا اسکریپت طراحی شده و ابزارهایی برای ایجاد آثار خلاقانه از طریق کدنویسی ارائه میکند. به جای نصب کردن کتابخانه و اجرای سرور محلی، ویرایشگر p5.js امکان نوشتن کدهای آنلاین را به صورت بیدرنگ در اختیار شما قرار میدهد.
علاوه بر ایجاد شمایلهای زیبا، کتابخانه p5.js امکاناتی برای تعامل نیز فراهم ساخته است.
یک IDE آنلاین پایتون باید سریع و با استفاده آسان باشد و ترمینالی نیز برای تست کردن داشته باشد. Codenvy (+) همه این موارد و بسیاری موارد دیگر را ارائه میکند. Codenvy در برابر زبان بیتفاوت است و هر وهله از IDE محیط توسعه مستقلی محسوب میشود.
بستهها و ماژولهای اضافی را میتوان با استفاده از ترمینال آنلاین نصب کرد. Codenvy یک ابزار توسعه و همکاری با ثبات است و تقریباً همه امکانات محیطهای توسعه مدرن را در خود جای داده است.
Codeacademy (+) اقدام به ترکیب IDE آنلاین با دورههای تدریس کدنویسی برای افراد مختلف از مبتدی تا پیشرفته کرده است. دستهبندی متنوع آنها شامل زبانهای محبوبی مانند Python ،JavaScript ،CSS ،HTML و Ruby میشود.
Codeacademy همراه با یادگیری زبان برنامهنویسی، دورههای پیشرفته پولی Pro و Pro Intensive را نیز ارائه میکند که برای پوشش کامل موضوعات طراحی شدهاند. دورههای پیشرفته یادگیری ماشین، توسعه مبتنی بر تست و توسعه وب فرانتاند از جمله این موارد محسوب میشوند.
زمانی که «آمازون» (Amazon) اقدام به انتشار IDE به نام Cloud9 (+) در سال 2016 کرد، یک شرکت محبوب برای توسعهدهندگان به حساب میآمد. یکپارچهسازی کامل آن با سرویسهای وب آمازون موجب شد که به قویترین و بسطپذیرترین پلتفرم توسعه آنلاین تبدیل شود. این IDE آنلاین همراه با یک ویرایشگر کد و ترمینال و ابزارهای دیباگ پیشرفته ارائه میشود.
Cloud9 همچنین مجهز به حالت برنامهنویسی جفتی مشابه VS Live Share است که امکان همکاری بین اعضای تیم برنامهنویسی از راه دور را فراهم ساخته است. همچنین در صورتی که به ساخت پروتوتایپهای سریع نیاز داشته باشید، Cloud9 امکان دسترسی مستقیم به سرویسهای AWS از طریق ترمینال یکپارچه را فراهم ساخته است.
CodeTasty (+) یک IDE ابری با امکانات کامل در محیط ابری محسوب میشود و داری راهاندازی ساده و سریعی است.
همه زبانهای برنامهنویسی عمده در این IDE پشتیبانی میشوند و امکان linting و transpiling برای Typescript و همچنین زبانهای دیگر وجود دارد. خود ویرایشگر یک محیط توسعه مجازی کامل است که به وسیله ترمینال و پنجرههای خروجی تکمیل میشود. CodeTasty رایگان و با امکانات کامل است؛ اما نسخههای پولی نیز برای دسترسی به گزینههای بیشتر برای پروژهها و همکاری تیمی ارائه شدهاند.
مروزه مهمترین مهارت برای موفقیت در کسب و کار و زندگی داشتن مهارت برنامه نویسی است.امروزه تقریبا کامپیوتر ها در هر صنعتی وارد شده اند پس یادگیری برنامه نویسی و اینکه یک برنامه چگونه کار می کند از اهمیت بالایی برخوردار است.در این مقاله می خواهیم با بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری در سال ۲۰۱۹ آشنا شویم...
پر درآمدترین زبان برنامه نویسی در ایران بدون شک زبانی است که برنامه نویس در آن زبان و مفاهیم مربوط به آن حرفی برای گفتن دارد. سوالاتی مانند من کدام زبان برنامه نویسی را یاد بگیرم تا بتوانم به راحتی درآمد میلیونی داشته باشم یک سوال اشتباه است که اکثر علاقه مندان به برنامه نویسی که به تازگی با کد نویسی آشنا می شوند، به دنبال پاسخ آن هستند.
اما از نظر ما پولساز ترین زبان برنامه نویسی زبانی است که بر اصول و قوائد آن مسلط باشید. یعنی بتوانید با استفاده از آن اپلیکیشن های و کدهایی عالی خلق کنید. پس صرفا زمان خود را بر روی یادگیری یک زبان خاص سرمایه گذاری نکنید، بلکه سعی کنید مفاهیم و کانسپت های مربوط به دنیای کد نویسی را یاد بگیرید. با این دیدگاه می توانید در کمترین زمان ممکن به هر زبان برنامه نویسی مسلط شوید.
با توجه به سرعت تغییرات و پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز، برنامه نویسان باید به بروزترین و بهترین ابزارهای یادگیری برنامه نویسی مجهز شوند. محیط های توسعه برنامه نویسی و ویرایشگر های متن به عنوان ابزارهای اصلی برنامه نویس از این موضوع پیروی می کنند. در زمان انتخاب ابزار توسعه برنامه نویسی شما دو گزینه برای انتخاب خواهید داشت، IDE ها و Text Editor ها!
بسیاری از برنامه نویسان تفاوت بین آن ها را نمی دانند. هر یک از این ابزارها مزایا و معایبی دارند که باید با توجه به اهدافی که برنامه نویس دارد یکی از آن ها را انتخاب کند. زیرا برای مثال اگر قصد برنامه نویسی اندروید را داشته باشید نمی توانید از PhpStorm استفاده کنید و باید از ابزارهای مناسبی مثل Android Studio که برای این هدف ساخته شده اند استفاده کنید. بنابراین اگر قصد دارید با بهترین ابزارهای توسعه محیط های کدنویسی آشنا شوید به شما توصیه می کنیم که از مطلب " بهترین ابزار های توسعه برنامه نویسی (IDE یا Text Editor) " دیدن کنید.
اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم میتوانیم بگوییم که زمان خاصی برای حرفه ای شدن در تخصصی مثل برنامه نویسی وجود ندارد. نمیتوان گفت که مثلا اگر شما الان کدنویسی را شروع کنید، دقیقا در x ماه و y روز و z ساعت دیگر به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل میشوید! زیرا مدت زمان یادگیری برنامه نویسی و سرعت حرفه ای شدن در هرکاری کاملا به شما و شرایط شما بستگی دارد. شما میتوانید در ۳ ماه در یک زبان برنامه نویسی حرفه ای شوید و یا میتوانید همین کار را در ۳ سال انجام دهید. سرعت طی کردن این مسیر کاملا دست شماست!
ممکن است شخصی زمان آزاد زیادی داشته باشد و بتواند روزانه ۸ ساعت مفید برای یادگیری و تمرین برنامه نویسی وقت بگذارد. از آن طرف شخص دیگری باشد که دانشجو یا شاغل است و روزانه ۴ ساعت میتواند یادگیری و تمرین مفید داشته باشد. طبیعی است که نفر اول، زودتر به هدفی که دارد میرسد و زودتر میتواند مسیر تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای را طی کند.
پیش نیاز برنامه نویسی به دو دسته پیش نیازهای فنی و غیرفنی تقسیم می شوند. در مورد پیش نیازهای غیرفنی در مقاله ای جداگانه به صورت خیلی کامل تر تحت عنوان "پیش نیازهای یادگیری برنامه نویسی" توضیح داده شد. از جمله مهمترین پیش نیاز های غیرفنی برای ورود به دنیای برنامه نویسی می توان به داشتن انگیزه و هدف گذاری مناسب، آشنایی با زبان انگلیسی، آشنایی با مفاهیم الگوریتم و ریاضیات، تایپ کردن، آشنایی با کامپیوتر و اینترنت اشاره کرد...
قبل از ظهور برنامه نویسی شی گرا ، برنامه ها اغلب به شکل Procedural یا رویه ای نوشته می شدند. اما به تدریج و با بزرگ شدن نرم افزارها این روش محدودیت هایی را برای برنامه نویسان ایجاد کرد. آن ها با استفاده از این روش مجبور به تکرار کدها به صورت مکرر می شدند. زیرا در این روش توابع در قسمت های مختلف به صورت نامرتب و تو در تو یکدیگر را صدا می زدند و برنامه به اصلاح به یک کد Spaghetti تبدیل می شد...
قبل از اینکه ماجراجویی ما به اتمام برسد باید شما را با خرس آبی سرزمین برنامه نویسی آشنا کنم. خرسی که نامش Golang است و از عبارت Go Language اقتباس شده، ولی همه آن را به اختصار Go صدا می زنند. زبان برنامه نویسی Go که توسط شرکت گوگل ساخته شده است برای اولین بار در سال 2009 به دنیای برنامه نویسان وارد شد.
این زبان متن باز، شی گرا و سطح پایین است که از سینتکسی تمیز و روان بهره می برد. زبان Go شما را قادر می کند تا با استفاده از آن هر نوع نرم افزاری را پیاده سازی کنید. پس اگر قصد انتخاب یک زبان برنامه نویسی بهینه در زمینه های وب، سرور و شبکه را با در نظرگرفتن قابلیت مقیاس پذیری بالا دارید، می توانید از زبان Go برای این منظور استفاده کنید.
در این بخش از سفر تصمیم گرفتم که شما را به جزیره ای به نام کاتلین دعوت کنم، جزیره ای که ممکن است کسانی که علاقه مند به برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی هستند، عاشقش شوند و با ورود به آن دیگر قصد برگشتن از آن جا را نداشته باشند. نام این جزیره تقریبا ناشناخته از جوانی جویای نام که قصد دارد جا پای جای زبان برنامه نویسی جاوا بگذارد، انتخاب شده است.
کاتلین برای اولین بار در سال 2011 توسط شرکت JetBrains به جامعه برنامه نویسان معرفی شد و پنج سال بعد، درسال 2016 اولین نسخه پایدار از این زبان ارائه شد. کاتلین یک زبان متن باز قدرتمند و شی گرا است که به گفته سرپرست تیم توسعه دهندگان آن، قرار است از جاوا بهتر عمل کند. عاملی که باعث شده است کاتلین مورد توجه برنامه نویسان این حوزه قرار گیرد و بتواند نام خود را در بین محبوب ترین زبان های برنامه نویسی ثبت کند، این است که در سال 2017 شرکت گوگل، این زبان برنامه نویسی را به عنوان زبان دوم برنامه نویسی سیستم عامل اندروید، معرفی کرده است.
با توجه به اینکه بسیاری از توسعه دهندگان با تجربه در این حوزه ریسک مهاجرت از زبان برنامه نویسی جاوا به کاتلین را پذیرفته اند و بر این عقیده بودند که قبول این ریسک ارزشش را دارد. اگر شما هم با این افراد هم عقیده هستید می توانید با قبول این ریسک و به امید دست یابی به موقعیت های شغلی مناسب در آینده، زبان کاتلین را به عنوان زبان مورد استفاده خود انتخاب کنید.
هر کس که برای اولین بار به دنیای برنامه نویسی پا می گذارد در فکر پیدا کردن گنج و برداشتن غنیمتی از آن برای خود است. بنابراین اگر شما هم با این افراد هم عقیده اید و شیفتهی جواهرات و سنگ های قیمتی هستید، باید مسیر حرکت سفرمان را به سمت سرزمینی عوض کنم که به داشتن یاقوت های قرمز رنگش مشهور است، یاقوت های زیبایی که آنها را در دنیای برنامه نویسی روبی می نامند. زبان برنامه نویسی روبی برای اولین بار در سال 1995 به جامعه برنامه نویسان با شعار "بهترین دوست برنامه نویس" معرفی شد. روبی زبانی شی گرا و سطح بالا است که امروزه به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی جهت ساخت و توسعه وب اپلیکیشن و وب سرویس ها شناخته می شود.
از طرفی اگر بخواهم به مزایای این زبان برنامه نویسی اشاره کنم باید به سینتکس بسیار ساده و روان آن که شباهت زیادی به زبان های محاوره انسانی دارد اشاره کنم که یادگیری آن را برای برنامه نویسان بسیار ساده کرده است. این امر باعث شده است که روبی به یکی از بهترین گزینه ها برای کسانی که می خواهند برای اولین بار پا به دنیا برنامه نویسی گذارند تبدیل شود.
با این حال از این نکته نباید غافل شد که گستره فعالیت های این زبان در مقایسه با زبان های دیگر برنامه نویسی در حوزه توسعه وب چندان وسیع نیست و از فرصت های شغلی کمتری نسبت به زبان هایی مثل پی اچ پی بهره مند است. پس انتخاب با شما است، اگر میزان موقعیت های شغلی برای شما از اهمیت پایین تری برخوردار است، می توانید روبی را به عنوان زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید.
اگر در طول این سفر به آسمان نگاه کرده باشید حتما چشمتان به پرنده ای زیبا و سفید رنگ افتاده است. این پرنده در دنیای ما به عنوان زبان برنامه نویسی سوئیفت شناخته می شود. سوئیفت یک زبان برنامهنویسی کامپایلری است که به منظور توسعهی نرم افزارهای مبتنی بر سیستم عامل های انحصاری شرکت اپل یعنی iOS ، macOS، watchOS و tvOS توسط این شرکت در سال 2014 ساخته شده است.
شرکت اپل این زبان برنامه نویسی را با هدف جلوگیری از خطا های برنامه نویسی، سهولت بخشیدن به برنامه نویسی برای سیستم عامل های خود و افزایش سطح امنیت نسبت به زبان هایی مثل Objective-C طراحی کرده و توسعه داده است. همچنین زبان برنامه نویسی سوئیفت طوری طراحی و ساخته شده است که بتواند قابلیت همراهی زبان Objective-C و حتی زبان C را در خود داشته باشد که همین امر باعث شده است تا این زبان بتواند نام خود را در بین محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به ثبت برساند. بنابراین اگر شما هم با توجه به رشد روز افزون و محبوبیت زیاد محصولات شرکت اپل تصمیم گرفته اید به سمت توسعه نرم افزارهای مبتی بر سیستم عامل های این شرکت بروید زبان سوئیفت بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
اکنون زمان آن رسیده تا شما را با پسر ارشد خانواده C که یکی از فرمانده های با سابقه دنیای برنامه نویسی است، آشنا کنم. فرمانده ای که از آن همیشه به عنوان الگویی موفق و الهام بخش برای دیگر زبان های برنامه نویسی یاد می شود و بسیاری از زبان های حال حاضر از آن مشتق گرفته شده اند. اما با این حال همه فکر می کردند به دلیل اینکه تا به حال چند دهه از عمر این زبان برنامه نویسی گذشته است، دیگر زمان بازنشتگی آن فرا رسیده، اما این فرمانده باتجربه در میدان نبرد با زبان های تازه به دوران رسیده نشان داد که "هنوز دود از کنده بلند می شود".
نام این فرمانده C++ است و از سال 1985 فعالیت خود را آغاز کرده است. این زبان سطح میانی توانسته است در طی سال های فعالیت خود از طریق به کارگیری در شرکت های بزرگی همچون مایکروسافت، اوراکل، ادوبی و... به شهرت فراوانی دست یابد.همچنین یادگیری برنامه نویسی معمولا در دانشگاه ها تحت عنوان درسی آموزش برنامه نویسی سی پلاس پلاس به دانشجویان در رشته های فنی مهندسی تدریس می شود. شاید خیلی ها بر این باور بودند که این زبان برنامه نویسی قدیمی شده است و دیگر کاربردی ندارد اما شاید هیچ کس انتظار این را نداشت که این زبان دوباره قیام کند و بتواند در حوزه واقعیت مجازی از دیگر زبان ها پیشی بگیرد و هم چنان محبوبیت خود را حفظ کند.
تقریبا تمام سیستم های سطح پایین مانند سیستم عامل، سیستم های ماشینی و ... با استفاده از زبان C++ نوشته شده اند. پس اگر می خواهید یک برنامه نویس در سطح سیستم باشید و یا به برنامه نویسی در حوزه بازی های رایانه ای بپردازید، زبان C ++ برای شما گزینه بسیار مناسبی است.
در این بخش از سفر قصد دارم که یکی از اعضا خانواده محبوب و البته صاحب قدرت در دنیای برنامه نویسی را به شما معرفی کنم. پس اگر قصد دارید از نفوذ و قدرت این خانواده در دنیای برنامه نویسی برای پیشرفت و ترقی خود استفاده کنید باید بگویم که ابتدا باید آن ها را به خوبی بشناسید و یکی از آن ها را به عنوان دوست و همراه خود در این سفر انتخاب کنید.
نام این عضو از خانواده C ،C# است که به عنوان پسر جوانتر این خانواده از او یاد می شود. اما جوانی این زبان به مفهوم خامی و ضعیف بودن آن نیست بلکه این پسر جوان توانسته است از تمام خصوصیات و تجارب پدر و برادر بزرگتر خود یعنی C و C++ به بهترین شکل الگو بگیرد و استفاده کند تا امروزه به عنوان یکی از قدرمندترین زبان های برنامه نویسی شناخته شود. C# یک زبان برنامه نویسی شی گرا و سطح بالا است که توسط مایکروسافت در سال 2000 ساخته شده است.
شاید در ابتدا C# از لحاظ ساختاری خیلی به C++نزدیک بود اما کم کم راه خود را از آن جدا کرد و توسعه یافت، تا جایی که تفاوتهای آنها بیشتر و بیشتر شد تا به امروز که می توان ادعا کرد که اگر شما C# را به عنوان زبان برنامه نویسی خود انتخاب کنید، میتوانید از آن به عنوان یک میانبر به دنیای برنامه نویسی استفاده کنید چرا که C# این امکان را برای شما فراهم می کند که در حوزه های مختلف نرمافزاری از جمله ساخت اپلیکیشن های اندرویدی، ساخت اپلیکیشن های مبتنی بر iOS ، برنامه نویسی وب وحتی نرم افزارهای دسکتاپی برنامه نویسی کنید.
اگر تا اینجای سفر خسته شده اید می توانم به شما یک فنجان قهوه پیشنهاد دهم ولی قبل از آن باید به شما هشدار دهم که این قهوه یکی از تلخ ترین نوشیدنی هایی است که تجربه خواهید کرد و شاید اولین بار که این قهوه را بنوشید شدت تلخی آن باعث شود که دیگر به طرف آن نروید ولی اگر صبر داشته باشید و تلخی آن را در ابتدا تحمل کنید چنان به آن عادت خواهید کرد که دیگر نمی توانید از این نوشیدنی شگفت انگیز دست بکشید.
همانطور که می دانید این قهوه همان زبان جاوا است. جاوا مناسب ترین انتخاب برای کسانی است که عاشق یک زبان برنامه نویسی قانونمند با ساختاری استاندارد هستند و بی شک می توان ادعا کرد که این زبان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا شناخته می شود که طبق آخرین آمار انجمن برنامه نویسان TIOBE ، جاوا به لحاظ کارایی و استفاده، دارای بالاترین امتیاز در سرتا سر دنیا می باشد و رتبه اول را از آن خود نموده است.
یکی از مهمترین ویژگی های زبان جاوا بهره مندی از ماشین مجازی جاوا ( JVM ) است که این زبان را با هر پلتفرمی سازگار می کند. پس تصمیم با شماست اگر می خواهید توسعه دهنده بک اند، برنامه نویس اپلیکیشن های اندرویدی و حتی میکروپروسسورها شوید و یا به مدیریت Big Data بپردازید، جاوا یک انتخاب بسیار مطمئن برای شما خواهد بود.
بنابراین اگر قصد ورود به دنیای برنامه نویسی، مخصوصا برنامه نویسی اپلیکیشن های اندرویدی را دارید و می خواهید به یک متخصص اندروید تبدیل شوید وقت آن رسیده که حتما مفهوم شعار معروف زبان جاوا را که می گوید "یک بار بنویسید، همه جا اجرا کنید" را تجربه کنید و از کدنویسی با این زبان قدرتمند و همه فن حریف که آن را به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی اندروید می شناسند، لذت ببرید.
نوبتی هم که باشد نوبت می رسد به این که شما را دعوت به تماشا و ورود به دنیای پی اچ پی کنم. این فیل ها در دنیای ما با نام پی اچ پی شناخته می شوند. زبان پی اچ پی، یک زبان اسکریپتی است که اساس و بنیان ایجاد آن، برای طراحی صفحات پویای وب بوده است. از نقاط قوت این زبان می توان به وجود فریمورک های بسیار قدرتمند و محبوبی هم چون لاراول و سیمفونی، دارا بودن بیش از 80% از سهم بازار وب، متن باز و رایگان بودن، جامعه بزرگ و پشتیبانی خوب اشاره کرد.
البته ناگفته نماند که این زبان به همان اندازه که طرفداران زیاد و پر و پا قرصی دارد، منتقدان زیادی هم داشته است که انتقاداتی از جمله کثیف بودن نوع کدنویسی، پایین بودن سرعت اجرا و حتی پشتیبانی نکردن از شی گرایی را به آن وارد می کردند. اما این زبان با بروزرسانی های بسیار عالی که در طی سال های اخیر داشته است، توانسته به خوبی از این انتقادها به منظور پیشرفت خود استفاده کند و تقریبا تمام ضعف های خود را از بین ببرد تا اکنون بتوانیم شاهد پیشرفت های خیره کننده ای از این زبان قدرتمند باشیم تا جایی که پی اچ پی بعد از اضافه کردن قابلیت پشتیبانی از شی گرایی، تمام تمرکز خود را بر روی بهینه سازی کدنویسی و سرعت اجرای کدهای خود معطوف کرده است.
همچنین پی اچ پی توانسته است خود را به عنوان یکی از محبوب ترین زبان در حوزه طراحی وب معرفی کند. پس انتخاب با شماست اگر میخواهید به صورت مستقل و آزاد کد نویسی کنید و به دنیای برنامه نویسی وب علاقه مند هستید، پی اچ پی یک انتخاب ایده آل از میان زبان های تحت وب برای شما خواهد بود.
از طرفی هم باید به این نکته توجه کنیم که علاوه بر اینکه تقریبا 32% سایت های جهان با سیستم مدیریت محتوای وردپرس که مبتنی بر پی اچ پی است، ساخته شده اند بیش از 70% وب سایت های موجود در ایران از جمله لیدرهای بازار وب (اسنپ، اسنپ فود، نت برگ، دیجیکالا، الوپیک و ... ) زبان پی اچ پی را به عنوان زبان اصلی خود انتخاب نموده اند و همین امر باعث شده بازار برنامه نویسان به شدت نیازمند نیروی متخصص پی اچ پی باشد. پس اگر PHP را انتخاب کنید در حال حاضر یک فرصت بسیار ویژه برای شما وجود دارد تا جذب بازار کار در این حوزه شوید.
مگر می شود در این ماجراجویی به دنیای بی انتهای برنامه نویسان وارد شد و به ماری به نام پایتون برخورد نکرد؟ اما این مار برخلاف مارهای دنیای ما، بسیار دوست داشتنی است و یکی از بهترین همراهان ما در دنیای برنامه نویسی خواهد بود. اگر بخواهم به اولین و مهمترین ویژگی این زبان اشاره کنم قطعا به «سادگی و آسانی» آن اشاره خواهم کرد که به همین دلیل پایتون به یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب کسانی تبدیل شده است که قصد دارند برای اولین بار برنامه نویسی کنند.
پایتون را خیلی سریع می توانید یاد بگیرید و به سرعت کدنویسی را با آن شروع کنید. اما اشتباه نکنید، سادگی پایتون به معنای ضعیف بودن آن نیست بلکه پایتون یک زبان سطح بالا است که از شی گرایی و برنامه نویسی ساختار یافته به طور کامل پشتیبانی می کند. همچنین از پایتون به عنوان یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی هک یاد می شود و برای آن فرقی نمی کند که هدف شما از آن ایجاد وب اپلیکیشن و برنامه نویسی دسکتاپ است و یا مدیریت سرورهای شبکه و یا حتی توسعه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، این زبان به بهترین نحو از عهده تمام آن ها بر خواهد آمد و به جرات میتوان ادعا کرد که در دیگر زمینه های برنامهنویسی هم شما را تنها نخواهد گذاشت.
همچنین در حال حاضر پایتون در شرکتها و سازمانهای معتبری مانند گوگل، یاهو، یوتیوب، آی بی ام بسیار پر استفاده است که با این اوصاف یادگیری پایتون نه تنها به سکوی پرتابی برای شما به دنیای برنامهنویسی تبدیل می شود بلکه می تواند شما را تا رسیدن به موقعیت های شغلی در معتبرین شرکت های داخلی و خارجی نیز یاری کند.
ماجراجویی ما با سفر به دنیای یکی از محبوب ترین و داغ ترین زبان های حال حاضر یعنی جاوا اسکریپت آغاز می شود. زمانی که صحبت از محبوبیت زبان های برنامه نویسی به میان می آید، بی شک نام جاوا اسکریپت همواره در لیست محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به چشم می خورد که طبق نتایج سایت StackOverFlow این زبان توانسته با اکتساب 69.8 درصد رأی کاربران، به عنوان محبوب ترین زبان در جایگاه نخست قرار گیرد.
امروزه همه کسانی که قصد دارند به عنوان یک توسعه دهنده نرم افزار فعالیت کنند، جاوا اسکریپت را به عنوان یک گزینه همه فن حریف در اختیار دارند. اگر شما یکی از این افراد هستید اجازه دهید به شما بگویم که قرار است از این زبان خیلی استفاده کنید و زمانی که می گویم خیلی زیاد منظورم همیشه است. بله، شاید همیشه خدا از این زبان استفاده نکنید ولی تقریبا 90 درصد اوقات از آن استفاده خواهید کرد و به همین دلیل تعجبی ندارد اگر بگویم جاوا اسکریپت از لحاظ کاربرد بقیه زبان های برنامه نویسی را با خاک یکسان می کند.
درست است که شما با یادگرفتن این زبان هیچوقت هکر نخواهید شد و درحوزه هوش مصنوعی شانسی نخواهید داشت و نمی توانید به سمت کار با بیگ دیتا بروید ولی اگر بخواهید بک اند کار کنید Nodejs به کمک شما می آید و برای فرانت اند شما فریمورک های بزرگی همچون React , Angular, Vue را در لیست خود دارید، حتی اگر بخواهیم از کتابخانه جی کوئری هم چشم پوشی کنیم! با این حال اگر بخواهید اپلیکیشن های تحت دسکتاپ و موبایل را هم تولید کنید فریمورک هایی همچون Electron و React Native را در اختیار دارید که چیزی برای شما کم نمی گذارند.
تمام این فریمورک ها و کتابخانه هایی که مبتنی بر زبان جاوا اسکریپت هستند به اندازه کافی قوی هستند و نسبتا از پیچیدگی کمی برخوردارند. پس اگر قصد دارید به یک متخصص جاوا اسکریپت تبدیل شوید و به فکر راه اندازی یک استارتاپ هستید، می توانید با استفاده از این زبان به تنهایی نقش یک تیم فنی را تا زمان بزرگ شدن استارتاپ بازی کنید! محبوبیت و کاربردی بودن این زبان در حوزه های مختلف با یکدیگر دست به دست هم می دهند تا آن را به یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری تبدیل کنند. بنابراین اگر دوست دارید به یک برنامه نویس همه فن حریف تبدیل شوید بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع، جاوا اسکریپت می باشد.
یکی از سخت ترین انتخاب ها برای برنامه نویسان انتخاب حوزه تخصصی است. زیرا هیچ توسعه دهنده ای دوست ندارد تنها به یک حوزه خاص محدود شود. آن ها دوست دارند بتوانند به صورت همزمان به طراحی وب، اپلیکیشن های موبایل و حتی نرم افزارهای تحت دسکتاپ بپردازند! اما برای کسانی که قصد دارند برای اولین بار کدنویسی را یاد بگیرند و تجربه کنند، این تصور خطرناک است.
زیرا هر کدام از این زمینه ها پیش نیازها و مسیرهای آموزشی متفاوتی دارند. بنابراین بهترین راه برای آموزش برنامه نویسی انتخاب یکی از حوزه ها به عنوان حوزه تخصصی ما است. سپس بعد از اینکه در یکی از این زمینه ها تبدیل به توسعه دهنده ای با تجربه شدیم، می توانیم به یادگیری حوزه های دیگر بپردازیم. زیرا در این صورت یادگیری سایر دوره ها برای ما آسان تر خواهد شد. برخی از رایج ترین حوزه های کدنویسی در ایران عبارتند از:
زمانی که صحبت از یادگیری برنامه نویسی می شود، در ذهن بسیاری از افراد سوالاتی گوناگون شکل می گیرد. اگر شما هم جزو این افراد هستید، قطعا با سوالاتی مانند پر درآمدترین زبان برنامه نویسی چیست ؟، کدام زبان آینده بهتری دارد؟، آموزش کدنویسی برای چه پلتفرمی بهتر است؟ و... دست و پنجه نرم کرده اید. اما نگران نباشید! زیرا همانطور که می دانید این موضوع دغدغه بسیاری از افراد فعال در حوزه نرم افزار مخصوصا کسانی است که قصد ورود به این حوزه را دارند.
آن ها همیشه به دنبال این هستند که بدانند کدام یک از زبان ها بهترین زبان برای یادگیری برنامه نویسی است و به همین دلیل است که این موضوع همیشه یکی از بحث برانگیزترین و داغ ترین موضوعات در حوزه نرم افزار می باشد. زیرا پاسخ به اینگونه سوالات قطعا کاری ساده نیست و باید از ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار گیرد. از طرفی دیگر با توجه به سرعت چشمگیر پیشرفت فناوری، ظهور و تکامل زبان های جدید در دنیای امروز، برای باقی ماندن در این رقابت به روز بودن امری غیرقابل اجتناب است، به ویژه برای کسانی که به طور حرفه ای در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.
بنابراین برای اینکه بتوانیم بهترین زبان برنامه نویسی را انتخاب کنیم باید بر اساس بروزترین اطلاعات توانایی ها، کاربردها و محدودیت های هر یک از آنها را بشناسیم. به عبارتی ساده تر باید بدانیم که هر زبان با توجه به توانایی هایش، در چه زمینه هایی بهترین کاربرد را دارد. برای اینکه این موارد را بشناسیم از شما دعوت به همراهی در ماجراجویی در سرزمین زبان های برنامه نویسی می کنم. اما قبل شروع این ماجراجویی باید ابتدا شما را با شیوه های کدنویسی، پیش نیازهای یادگیری و حوزه های مربوط به آن آشنا کنیم.
برنامه نویسی به زبان ساده به معنی برقراری ارتباط و آموزش دادن یک سیستم کامپیوتری برای انجام وظایف مشخصی است. با استفاده از فرآیند برنامه نویسی ما می توانیم با سیستم های کامپیوتری صحبت کنیم تا وظایف آن ها را برایشان مشخص کنیم. این ارتباط میان انسان و سیستم به واسطه زبان های برنامه نویسی صورت می گیرد. این زبان ها مجموعه ای از حروف و عبارت های مشخص هستند که هم برای انسان ها و هم برای کامپیوترها قابل فهم هستند.