loading...
کمیته علمی کامپیوتر و فناوری اطلاعات آموزشکده فنی ابن حسام
ابن حسام بازدید : 107 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

تا پیش از این بروزرسانی، نرم‌افزار Notepad تنها از دو سیستم «Line Ending» برای فایل‌های متنی استفاده می‌کرد که این دو عبارتند از «Windows Carriage Return» و «Line Feed». زمانی که فایل‌های متنی ایجاد شده در سیستم‌عامل‌های یونیکس، لینوکس یا مک را با این ابزار باز می‌کردید، پایان خطوط به درستی نمایش داده نمی‌شدند. این مساله باعث می‌شد کل متن به هم ریخته و پایان خطوط در جاهای اشتباه دیده شوند. برای رفع این مشکل مجبور بودید تا فایل مورد نظر را در نرم‌افزار «WordPad» باز کرده، از آنجا ذخیره نموده و سپس در نوت‌پد اجرا کنید.

البته هنوز هم به طور پیشفرض نوت‌پد از سیستم‌های «Windows Carriage Return» و «Line Feed» استفاده می‌کند، ولی مایکروسافت سرانجام پشتیبانی از سیستم‌های «Line Ending» استفاده شده در یونیکس، لینوکس و مک را نیز به Notepad اضافه کرده است. به کمک این ویژگی، فایل‌های متنی ایجاد شده در یونیکس، لینوکس و مک نیز به درستی در نوت‌پد نمایش داده می‌شوند.

زمانی که فایلی را در یکی از این سه سیستم‌عامل ساخته و ویرایش کرده باشید، نوت‌پد سیستم «Line Ending» را بر اساس سیستم‌عامل ایجاد کننده‌ی فایل استفاده خواهد کرد.

ابن حسام بازدید : 79 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

از این پس می‌توانید عبارت مورد نظر خود را مستقیما از داخل فایل متنی در موتور جست‌وجوی «Bing» جست‌وجو کنید. تنها کافی است کلمه یا عبارت مورد نظر خود را انتخاب کرده و گزینه‌ی «Search with Bing» را از داخل منوی «Edit» بزنید (یا از کلید میانبر «Ctrl + E» استفاده نمایید). با این کار نوت‌پد با استفاده از موتور جست‌وجوی Bing اقدام به جست‌وجوی عبارت کرده و نتیجه را در مرورگر «Microsoft Edge» نمایش می‌دهد.

متاسفانه تنها امکان جست‌وجو توسط Bing و Edge در نوت‌پد فراهم است و راهی برای تغییر موتور جست‌وجو یا مرورگر وجود ندارد.

ابن حسام بازدید : 460 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

در نسخه‌های قبلی زمانی که گزینه‌ی «Word Wrap» را در کادر «Format» در Notepad فعال می‌کردید، نوار وضعیت غیر فعال می‌شد و نمی‌توانستید هر دو گزینه را همزمان داشته باشید. حتی به محض فعال کردن گزینه‌ی «Word Wrap»، گزینه‌ی «Status Bar» در منوی «View» نیز کاملا غیر فعال می‌شد.

اینک می‌توانید هر دو گزینه‌های «Word Wrap» و «Status Bar» را به طور همزمان فعال کنید. در صورت نیاز نیز می‌توانید هر دو را غیر فعال نمایید.

ابن حسام بازدید : 269 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

در گذشته زمانی که می‌خواستید از وسط یک فایل عبارتی را جستجو کنید، نوت‌پد تنها تا انتهای فایل یا ابتدای فایل از آن نقطه را جست‌وجو می‌کرد، ولی در هیچ حالتی در کل فایل به دنبال عبارت مورد نظرتان نمی‌گشت. حال در بروزرسانی جدید ویندوز و Notepad، مایکروسافت گزینه‌ای را اضافه کرده است که به کمک آن بتوانید تمام سند را جست‌وجو کنید و موقعیت مکانی نشانه‌گر دیگر تاثیری در جست‌وجو نخواهد داشت...

ابن حسام بازدید : 745 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

تا پیش از بروزرسانی 1809 ویندوز 10، برای بزرگ یا کوچک کردن متن در Notepad، باید اندازه‌ی فونت خود را تغییر می‌دادید. حال در این بروزرسانی این امکان به نوت‌پد اضافه شده است تا بدون نیاز به تغییر اندازه‌ی فونت بتوانید متن را بزرگ‌نمایی یا کوچک‌نمایی کنید...

ابن حسام بازدید : 262 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

بند FIELDS می‌تواند گزینه‌های قالب‌بندی دیگری به جز TERMINATED BY را نیز تعیین کند. به طور پیش‌فرض دستور LOAD DATA فرض می‌کند که مقادیر بدون گیومه هستند و از کاراکتر (\) به عنوان کاراکتر escape برای کاراکترهای خاص استفاده می‌کند. برای این که کاراکتر گیومه را صریحاً مشخص کنیم، باید از دستور ENCLOSED BY استفاده کنیم. MySQL این کاراکتر را از انتهای داده‌ها در طی پردازش ورودی حذف می‌کند. برای تغییر دادن کاراکتر escape پیش‌فرض از ESCAPED BY استفاده می‌شود.

زمانی که از ENCLOSED BY برای تعیین کاراکترهای گیومه که باید از مقادیر داده‌ای حذف شوند، استفاده می‌شود، این امکان وجود دارد که همه کاراکترهای گیومه درون مقادیر داده‌ای با دوبل کردن آن یا با افزودن پس از کاراکتر escape گنجانده شوند. برای نمونه اگر کاراکترهای گیومه و escape به ترتیب به صورت (“) و (\) باشند، مقدار ورودی “a””b\”c” به صورت a”b”c تفسیر خواهد شد. برای دستور mysqlimport گزینه‌های خط فرمان متناظر برای تعیین کاراکترهای گیومه و escape به ترتیب –fields-enclosed-by و –fields-escaped-by هستند.

ابن حسام بازدید : 85 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

MySQL همچنین دارای یک برنامه کاربردی به نام mysqlimport است که به عنوان یک پوشش پیرامون دستور LOAD DATA عمل می‌کند به طوری که می‌تواند فایل‌های ورودی را مستقیماً از خط فرمان بارگذاری کند.

برای بارگذاری داده‌ها از فایل dump.txt در mytbl باید از دستور زیر در اعلان یونیکس استفاده کنید.

$ mysqlimport -u root -p --local database_name dump.txt
password *****

اگر از mysqlimport استفاده می‌کنید، با استفاده از گزینه‌های خط فرمان می‌توانید خصوصیات قالب را مشخص کنید. دستورهای mysqlimport که متناظر با دو گزاره قبلی LOAD DATA هستند در قطعه کد زیر قابل مشاهده‌اند:

 

$ mysqlimport -u root -p --local --fields-terminated-by = ":" \
--lines-terminated-by = "\r\n" database_name dump.txt
password *****

ترتیب مشخص‌سازی گزینه‌ها برای mysqlimport اهمیتی ندارد، به جز این که همگی آن‌ها باید در انتها نام پایگاه داده را داشته باشند. در گزاره mysqlimport از گزینه –columns برای تعیین ترتیب جدول استفاده می‌شود:

$ mysqlimport -u root -p --local --columns=b,c,a \
database_name dump.txt
password *****
ابن حسام بازدید : 267 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

اگر می‌خواهید تمام متون مخفی را حذف نمایید، از طریق منوی «File» به بخش «Check For Issues» رفته و گزینه‌ی «Inspect Document» را بزنید.

مخفی کردن متن در Word

در انتهای لیست گزینه‌ی «Hidden Text» را مشاهده می‌کنید. آن را فعال کرده و سایر گزینه‌ها را غیر فعال نمایید، سپس بر روی دکمه‌ی «Inspect» کلیک کنید.

مخفی کردن متن در Word

اگر نتیجه‌ای پیدا شود، در پنجره‌ی «Document Inspector» یک گزینه‌ی «Remove All» نمایش داده خواهد شد. بر روی این گزینه کلیک کنید تا تمام متون مخفی از سند حذف شوند.

مخفی کردن متن در Word

توجه داشته باشید که امکان بازگردانی این عمل وجود ندارد، در نتیجه از انتخاب خود مطمئن شوید.

ابن حسام بازدید : 252 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

MySQL یک گزاره دارد که به عنوان یک بارگذار دسته‌ای داده‌ها عمل می‌کند. در ادامه مثالی از این گزاره ارائه شده که داده‌ها را از یک فایل در دایرکتوری جاری خوانده و در جدول mytbl در پایگاه داده جاری بارگذاری می‌کند:...

ابن حسام بازدید : 253 جمعه 01 شهریور 1398 نظرات (0)

برای نمایش متنی که مخفی کرده‌اید، باید متن را انتخاب کرده و کلیدهای «Ctrl + Shift + H» را فشار دهید. ولی برای این کار باید ابتدا متن قابل مشاهده باشد. برای مشاهده‌ی متن، باید تمام علامت‌های قالب‌بندی را فعال نمایید. تنها کافی است از داخل منوی «Home» گزینه‌ی «Show/Hide» را بزنید.

مخفی کردن متن در Word

همچنین می‌توانید از کلید میانبر «Ctrl + Shift + 8» نیز استفاده نمایید. با این کار تمام کاراکترهای چاپ نشدنی سند نظیر علامت‌های پاراگراف، فاصله و تب به نمایش در خواهند آمد. متن مخفی شما خطوط نقطه چین در زیرش خواهد داشت.

مخفی کردن متن در Word

اینک متن را انتخاب کرده و کلیدهای «Ctrl + Shift + H» را زده یا از طریق پنجره‌ی «Font» گزینه‌ی «Hidden» را غیر فعال کنید.

اگر بخش‌های زیادی را مخفی کرده‌اید و نمی‌خواهید در تمام سند به دنبال آن‌ها بگردید، می‌توانید تمام متن را با فشردن کلیدهای «Ctrl + A» انتخاب کرده و از همان روش‌های قبلی برای نمایش متون مخفی شده استفاده نمایید. توجه داشته باشید که این کار شامل سربرگ یا پاورقی نمی‌شود و اگر متنی را در آن بخش مخفی کرده باشید باید آن‌ها را مجزا انجام دهید.

حال مجدد گزینه‌ی «Show/Hide» یا کلیدهای «Ctrl + Shift + 8» را بزنید تا نشانه‌های قالب‌بندی مخفی شوند.

در بالاتر اشاره شد که امکان مخفی کردن یا نمایش متون مخفی تنها در نسخه‌ی رایانه‌ی نرم‌افزار Word در دسترس قرار دارد. همین مساله در نمایش نشانه‌های قالب‌بندی نیز صدق می‌کند و تنها از طریق نسخه‌ی رایانه‌ای قابل انجام است.

تعداد صفحات : 29

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 287
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 52
  • آی پی دیروز : 32
  • بازدید امروز : 75
  • باردید دیروز : 79
  • گوگل امروز : 10
  • گوگل دیروز : 14
  • بازدید هفته : 154
  • بازدید ماه : 272
  • بازدید سال : 5,697
  • بازدید کلی : 119,846